Wie is George?


George is een kruising Perzische kat uit Egypte. Hij is daar in slechte gezondheid op straat gevonden door een vrijwilliger van Project Bastet, dit is een fantastische organisatie die straatkatten uit Egypte helpt en ter adoptie aanbiedt.
George werd na een paar maanden gezond verklaard en reisde vervolgens via de Nederlandse organisatie "Katten van de Nijl" naar België, ze waren zo vriendelijk om alles voor zijn reis te regelen.
George is een hele lieve en vrolijke kat en werd een grote inspiratiebron voor Happy George. Hij test onze producten maar al te graag! Elk product dat u koopt, is goedgekeurd door George.
Ben je op zoek naar je eigen pluizige vriend? Bezoek www.kattenvandenijl.com, zij helpen u graag verder!


Een hart voor onze planeet


Bij Happy George hechten we veel belang aan de zorg voor onze planeet, zowel voor het milieu als de dieren. Onze producten bevatten daarom geen plastic*, zijn diervriendelijk** en bestaan uit milieuvriendelijke materialen die op een duurzame manier zijn geproduceerd.

Al onze producten worden met de grootste zorg en liefde handgemaakt. Elk stuk is uniek.


* Onze verpakkingen en producten bevatten geen plastic of schadelijke materialen
** De boerderijen waar onze wol wordt gemaakt, zijn vrij van mulesing. Mulesing is een pijnlijke praktijk waarbij de huid van de achterkant van de schapen wordt weggesneden, vaak zonder verdoving, om infecties te voorkomen.


Handgemaakt


Al onze producten zijn handgemaakt. Dit doe ik met grote zorg om een mooi en uniek product te creëren.
Ik had veel ideeën die ik wilde proberen. Ik begon met macramé voor een liefdadigheidsproject, maar toen ik merinowol ontdekte, werd ik er verliefd op. Het heeft zulke mooie eigenschappen en het is erg leuk om mee te werken.
Later ontdekte ik het gipscomposietmateriaal. Het kan op zoveel manieren worden gebruikt en het is zeer duurzaam.
Bijna alles wat ik maak bestaat uit natuurlijke, gerecyclede of milieuvriendelijke materialen die zeer zorgvuldig zijn geselecteerd.

Tine


Hoi! Ik ben Tine; dierenliefhebber en Disney-freak.
Toen ik klein was, was ik creatief en gek op alle dieren. Het is geen verrassing dat dat iets zou betekenen in mijn latere leven.
In 2018 zijn mijn vriend en ik begonnen met het verbouwen van een huis dat we nu onze thuis mogen noemen. We ontdekten een nieuwe liefde: interieurdesign. Al snel bleek dat het houden van huisdieren en een mooi interieur een lastige combinatie is. Ik wil dat veranderen. Uiteraard met oog voor het milieu en dierenwelzijn.

Productverzorging


Merinowol


Jouw mandje wordt handgemaakt van merinowol, een prachtig natuurproduct. Dit omvat specifieke eigenschappen. Als ik je mand nog maar net heb gemaakt, is de wol nog heel vers.
De wol wordt niet in elkaar gedraaid en behandeld zoals bij kleding het geval is. De wol is daardoor - op wassen, kammen en verven na - helemaal puur en "pluizig". Dit geeft het de zachtheid en het volume waardoor ze erg fijn aanvoelen.
Maar let op, ook dit vraagt ​​goede zorg van jou.
Om je mand zo mooi mogelijk te houden, kun je er best voorzichtig mee zijn. Hoe ruwer jij (of je huisdier) ermee omgaat, hoe meer je het ziet. Het is normaal dat de wol na verloop van tijd strakker wordt. De wol vilt als het ware onder je handen. De hechting van de wol zorgt ervoor dat je (vooral in het begin) hier en daar pluisjes ziet. Dit is normaal voor wol en erg afhankelijk van hoe intensief de mand wordt gebruikt. Pluisjes die je niet wilt kun je makkelijk afknippen, trek er liever niet aan.

Wassen? Beter niet. Wol is van nature vuilafstotend. Dat is fijn, dus vaak is luchten al voldoende om je mand weer fris te krijgen.
Wassen wordt afgeraden omdat hierdoor de wol zijn lichtheid en volume verliest.
Je kunt altijd stomen, of je mand buiten hangen op een frisse, vochtige ochtend.
Zit er niets anders op dan je mand te wassen? Doe het dan met koud water en niet te lang, want wol krimpt heel snel. Laat het product daarna plat drogen (niet ophangen want dan vervormt het).


Katoen


De buitenkant van je mandje bestaat uit 100% biologisch katoen, de binnenkant is van gerecycled polyester. Beide stoffen zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen geen speciale zorg zoals de wollen versie.
Stofzuig je mand regelmatig om te voorkomen dat deze erg vuil wordt. Is de mand toch vuil geworden? Dan kun je hem met de hand of in de wasmachine wassen op een lage temperatuur (niet boven de 30°C).
Was het op een kort programma. Omdat de mand uit katoen en polyester bestaat, kun je gerust een beetje wasmiddel gebruiken (let op dat je kat niet allergisch reageert). Hang het mandje nooit op na het wassen! Hierdoor zal het vervormen. Laat het plat drogen en bij voorkeur op een droge, zonnige dag. Wanneer de mand heel langzaam droogt, kan er onaangename geurtjes ontstaan ​​en dat wil je natuurlijk liever vermijden.


Gips composiet


Het materiaal bestaat uit twee componenten: een deel mineraalpoeder en een deel hars op waterbasis. Door deze twee te combineren ontstaat een zeer sterk en duurzaam keramiek dat op vele manieren kan worden gebruikt.
Hoewel het materiaal waterafstotend is, is het niet waterdicht. Dit betekent dat er geen water doordringt en het uw product niet beschadigt. Toch wordt het niet aanbevolen om het vaak aan water bloot te stellen, omdat het bij langdurig gebruik vlekken kan veroorzaken. Deze vlekken zijn er niet of moeilijk uit te krijgen.
Elk item is geschuurd en geseald met een volledig natuurlijke was. Dit maakt het makkelijker schoon te maken en zorgt ervoor dat je product heel lang mooi blijft. Het wordt aanbevolen om na zes jaar opnieuw te sealen.
Als je product vuil wordt of vlekken heeft, gebruik dan een vochtige doek en een licht schoonmaakmiddel om het schoon te maken. Zet het nooit in de vaatwasser en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen!
Kaarsvet kan gemakkelijk worden verwijderd als het is opgedroogd.